Prodware, datagedreven gids in digitale transformatie, en BI-leverancier Hillstar hebben een partnership voor het product BIRDS getekend. Hiermee zet Prodware in op een versteviging van de data en BI-propositie en helpen zij hun klanten met de uitgebreide set voorgedefinieerde rapportages die BIRDS direct levert. Countrymanager Rob Sanders van Prodware: “Op alle niveaus binnen de organisatie is men in staat effectieve beslissingen te nemen en uiteindelijke betere resultaten te boeken”. Klaas Mollema, CEO van Hillstar, vult aan: “Vanuit ons perspectief is dit een prachtige mogelijkheid om BIRDS heel stevig neer te zetten als dé manier om Power BI succesvol bij grotere organisaties te implementeren”.

Bij veel organisaties leeft de wens om datagedreven te werken en daarmee meer uit data te halen. Dat is echter nog niet zo simpel gerealiseerd. In kleine organisaties volstaat een los BI-rapport nog wel, maar als een organisatie groeit, wordt ook de noodzaak van snelle, flexibele en betrouwbare data groter. Hier komt BIRDS om de hoek kijken. Deze standaardoplossing vormt namelijk de brug tussen data en Power BI-rapportages.

“Bij Prodware zetten wij ons vol passie in voor elke klant. Wij willen klanten op een juiste en snelle manier helpen, waarbij kwaliteit, expertise en bewezen oplossingen centraal staan. BIRDS helpt ons dit te realiseren. Nu kunnen wij onze klanten een uitgebreide set van standaard Power BI-rapportages voor onder andere verkoop, financiën, inkoop en voorraad aanbieden. BIRDS omarmt Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV) en Finance & Supply Chain Management (AX), en is in staat daar meer bronnen aan toe te voegen. Zo ontstaat het gewenste 360 graden beeld van de organisatie. Op alle niveaus is men daardoor in staat effectieve beslissingen te nemen en uiteindelijk betere resultaten te boeken”, aldus Sanders.

Mollema voegt daaraan toe: “We horen nog best wel eens dat een klant zelf een BI-omgeving gaat bouwen. Een half jaar later spreken we ze weer en horen we dat zij dan een paar rapporten geïnstalleerd hebben. Dat doen wij anders. Na de installatie en een kort implementatieproject van BIRDS krijgt de klant beschikking over de eerste rapporten. Hierdoor is het niet moeilijk meer om snel en kosteneffectief een volledige BI-oplossing te implementeren”.

Over BIRDS

Microsoft Dynamics 365 levert standaard een aantal rapportages in Power BI. Echter, de inhoud van die rapporten sluit vaak niet aan bij de organisatie en biedt te weinig flexibiliteit. BIRDS speelt hierop in door een uitgebreide set standaard rapportages te leveren voor verkoop, inkoop, voorraad, debiteuren, crediteuren en grootboek. Technisch gezien bestaat BIRDS uit een data warehouse en een voorgedefinieerd datamodel dat data klaarzet om eenvoudig gevisualiseerd te worden. Zo is iedereen binnen de organisatie in staat om snel, flexibel en betrouwbaar inzicht in data te genereren. De krachtige basis en de meegeleverde Power BI-rapportages zorgen ervoor dat gebruikers van BIRDS geen technische kennis nodig hebben en zich volledig kunnen richten op het nemen van effectieve beslissingen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld makkelijk aanpassingen doen, filters wijzigen of een nieuw rapport maken waarin data meer efficiënt wordt gevisualiseerd. Naast toevoegingen in Microsoft Dynamics 365 kan BIRDS ook andere databronnen meelezen. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics, HR applicaties, Web Services en SharePoint.